Rijles Autisme

Rijles Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Voor sommige mensen is het heel vanzelfsprekend dat ze rijlessen kunnen volgen en daarmee uiteindelijk hun rijbewijs kunnen halen.
Voor sommige anderen kan dat, door een bepaalde informatieverwerking in de hersenen een hele opgave zijn.
Denk hierbij aan Autisme, Asperger of PDD-NOS. Dit zijn stoornissen die zich uiten in omgang, communicatie met anderen en het inlevingsvermogen, welke niet altijd begrepen worden.

De instructeur van Autorijschool Karin de Ruiter begrijpt de invloed en de consequenties die de stoornissen kunnen hebben bij de rijlessen.
Mensen met Autisme hebben moeite met plannen, flexibiliteit en het zien van de samenhang van dingen.
Al deze zaken kunnen autorijden bemoeilijken of gevaarlijke situaties opleveren.
Daarom is het belangrijk dat rijlessen voor Autisme gegeven worden door instructeurs die gespecialiseerd zijn en ruime ervaring hebben met lesgeven.
De instructeur van Autorijschool Karin de Ruiter begrijpt de situatie, is gespecialiseerd, heeft veel ervaring én neemt ruim de tijd voor een persoonlijke begeleiding die volledig afgestemd is op de leerling.
Aan het einde van de lesperiode, kan de instructeur uitstekend inschatten of de leerling klaar is om zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Theorie

Als je behoefte hebt om ook je theorie met rust en aandacht door te nemen, bied ik graag de hulp die jij hier in nodig hebt.
Samen kijken we dan naar wat het beste werkt voor jou.

Rijgeschiktheid / Gezondheidsverklaring

De meeste mensen met Autisme zijn echt even capabel als ieder ander om auto te rijden. Wil je je rijbewijs halen? Dan moet je theorie- en praktijkexamen doen én een gezondheidsverklaring invullen. Het CBR stelt echter wel extra eisen middels een keuring en rijtest om je rijgeschiktheid voorafgaand aan het praktijkexamen aan te tonen. Voor jezelf en andere weggebruikers is het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Een gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Je vult de verklaring in op mijn.cbr.nl en betaalt deze via Ideal. Als je één of meer vragen op de Gezondheidsverklaring met ‘ja’ beantwoordt, dan is een onderzoek door een arts nodig. Voor Autisme is altijd een medische keuring nodig.
We informeren je graag wat er bij dit traject komt kijken en hoe deze procedure loopt.