CBR faalangst examen

Speciaal rijexamen ontwikkeld

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er jaarlijks ongeveer tien procent van de kandidaten zakken, vanwege hun ongezonde angst voor het rijexamen. De overheid vindt dat teveel en vroeg het CBR een speciaal rijexamen te ontwikkelen.

Hoe verloopt een faalangst examen?

De faalangstexaminator is er speciaal voor opgeleid.
De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig jouw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken met de examinator. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om jou op je gemak te stellen.  Misschien is een tussentijdse toets iets jou, je weet dan vooraf hoe een rijexamen verloopt.

Want als jij, je op jouw gemak voelt dan presteert jij het beste.

Time-out aanvragen

Ben jij eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kun je een time-out aanvragen. Of meerdere, als je dat wilt, jij mag het zelf aangeven. De examinator kan jou ook een time-out geven, als hij denkt dat jij dat nodig hebt. Het faalangstexamen duurt langer, maar is zeker niet makkelijker dan een gewoon praktijkexamen! Jij moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’.
Dat houdt in dat je moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer kan deelnemen.

Faalangst examen aanvragen

Autorijschool Karin de Ruiter vraagt een faalangstexamen aan in overleg met jou.
Omdat het faalangst examen langer duurt, wordt het wel duurder dan het gewone rijexamen.

Een faalangstexamen kost: €355,- incl. 21% BTW

Bron: cbr.nl